Beeld: Tristan Lavender.

Sony World Photography Awards 2018 looft Nederlandse fotografen

Twee Nederlandse fotografen behoren nu tot de top 50 beste fotografen ter wereld. De jury van de Sony World Photography Awards 2018 nam Tristan Lavender en Mirella Lukens op in de lijst. Dit jaar heeft de 11e editie van de Awards een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen op de categorie Open. De aanmeldingen toonden een enorme diversiteit aan beelden.

Fotograferende reiziger
Tristan Lavender heeft de Hwangnyeongsan berg beklommen om zo een schitterende foto te maken van Busan – de op één na dichtbevolkte stad van Zuid-Korea na Seoul. Lavender is een echte reisliefhebber. De bekroning van de jury stimuleert hem om verder te gaan met reizen.

Experimenteren met vrije tijd
Mirella Lukens fotografeert graag mensen in haar vrije tijd. Zo experimenteerde ze met een model in hindoe-kleding waarbij haar gezicht alleen zichtbaar door een sjaal. Geïnspireerd door haar moeder die een tweeling heeft, ligt haar fascinatie vooral bij tweelingen.

Het werk van de genomineerde fotografen wordt tentoongesteld op de Sony World Photography Awards tentoonstelling in Londen. Dit jaar is de tentoonstelling van 20 april t/m 6 mei. In de top 50 komen van de Open-categorie is al een hele presentatie, maar op 20 maart worden de winnaars van deze categorie bekend gemaakt. De categorie Open wordt beoordeeld op één beeld.

Naast Open zijn er ook de categorieën Professional, Youth en Student Focus. Professioneel en Open maken kans om mee te doen aan de de eretitel Photographer of the Year ($25.000) of Open Photographer of the Year ($5000,-).

De Sony World Photography Awards worden anoniem beoordeeld door internationale fotografieprofessionals. Mike Trow, picture Editor bij Britsh Vogue, vormt samen met vertegenwoordigers van internationale musea, uitgevers en media de jury. De hoofdsponsor van de Awards, Sony, is niet betrokken bij de beeldenselectie voor beoordeling binnen deze wedstrijd.