Beeld: Hanna Hachula.

Stedelijk is het eerste dementievriendelijk museum van Amsterdam

Maandag 5 maart ontving het Stedelijk Museum als eerste het predicaat ‘dementievriendelijk’ uit handen van Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid en Fred Cohen, voorzitter van de hoofdstedelijke afdeling van Alzheimer Nederland. De voorzitter deelde mee het museum graag in het zonnetje te zetten voor de bijzondere inzet die medewerkers leveren aan de dementievriendelijke samenleving.

Onder de noemer ‘Onvergetelijk Stedelijk’ organiseert het museum speciale rondleidingen en workshops voor mensen met dementie en hun dierbaren. Ook worden binnenkort de publieksmederwerkers getraind door het landelijke initiatief ‘Samen dementievriendelijk’ in de juiste omgang met deze doelgroep.

Onvergetelijk Stedelijk
Tijdens een Onvergetelijk-rondleiding bekijken mensen met dementie en hun naasten samen een aantal werken waarover zij met elkaar in gesprek gaan. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengen de deelnemers met elkaar de kunstwerken tot leven.

Voor individuele bezoekers is er iedere eerste maandag van de maand een Onvergetelijk Stedelijk rondleiding van 14.30 tot 16.00 uur. Groepen kunnen ook op andere momenten een rondleiding boeken.

Klik hier voor meer informatie.