Beeld: 'UNIVERSE', Jos Jansen
Beeld: 'Futuristic Archeology', Daesung Lee
Beeld: 'I'll Die for You', Laura El-Tantawy

To Infinity and Beyond, BredaPhoto Festival

De 8ste editie van het BredaPhoto Festival is begonnen! Het thema van dit jaar is ‘To Infinity and Beyond’. Zij tonen de beste hedendaagse fotografie met betrekking tot een internationaal relevant, maatschappelijk thema. Hier is de hoofdvraag ‘Wat is de impact van de alsmaar voortrazende wetenschap?’ 

BredaPhoto Festival is het grootste fotofestival van de Benelux, veel fotografen spreken vol roem over het festival en de kwaliteit daarvan. Aankomende zeven weken zal werk getoond worden van 58 topfotografen die uit het binnen- en buitenland komen. 

De fotografen worden onderverdeeld in zes domeinen: Biology, Intelligence, Image, God, Society en Cosmos. Hier is het overkoepelende thema dat de huidige technologische vooruitgangen ingrijpend de wereld veranderen. Er wordt gekeken naar kansen, gevaren en dilemma’s die dit met zich mee brengt. De fotografen krijgen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt en geven hierbij een voorzichtige voorspelling van de toekomst. 

Naast de kunstwerken zijn ook veel andere activiteiten, zoals rondleidingen, lezingen, events en workshops. De vijftien festivallocaties van het BredaPhoto Festival bevinden zich in het historisch stadscentrum en hippe Belcrum-gebied, zowel binnen als buiten. De verrassende buitenexpositie is voor iedereen gratis toegankelijk.

BredaPhoto Festival is van 5 september tot 21 oktober. Klik hier voor meer informatie