Fotograaf Almicheal Fraay
AirRich  Trophy  Courtesy Galerie Rademaker AirRich, Courtesy Galerie Rademaker
Ante El Tiempo II, 2024  Courtesy VF Art + Di Galllery + ABRE Galeria de Arte Hugo Aveta

Twaalfde Editie Unseen Photo Fair: 20 tot en met 22 september 2024

De 12e editie van Unseen Photo Fair vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024. Locatie is als vanouds het monumentale Westergasterrein in Amsterdam. Zo'n 70 galeries van over de hele wereld, aangevuld met zo'n 65 onafhankelijke uitgevers, tonen de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie. Ook is er een tiental presentaties van werk dat de nog altijd verschuivende grenzen van het fotografische universum verkent. 


Internationale perspectieven

Met deelnemers uit Azië, Australië, Afrika, Amerika en Europa, dat wil zeggen, met galeries, uitgevers en fotografen van alle continenten presenteert Unseen een wereldwijd spectrum aan perspectieven. Voor de duur van enkele dagen belooft deze unieke beurs weer het middelpunt van de internationale fotografiewereld te zijn.  

Roderick van der Lee, directeur van Unseen: "We zijn verheugd dat we ook dit jaar weer een wereldwijde afspiegeling kunnen bieden van wat het meest relevante medium is van onze tijd: de fotografie. Galeries van heinde en verre richten presentaties in op Unseen,  maar ook galeries van dichter bij huis tonen werk van internationale grootheden en talenten, of brengen interessante primeurs."


Unseen Photo Fair 2024

Aan Unseen Photo Fair, kunstbeurs voor professionals en liefhebbers, participeren dit jaar weer ruim 70 galeries, afkomstig uit binnen- en buitenland. Traditiegetrouw vormen de deelnemers een mix van bekende en nieuwe gezichten. Galerie Stevenson, die zich mag rekenen tot de beste ter wereld, keert terug naar de beurs met een solo presentatie van Viviane Sassen, die tegelijkertijd in Foam een grote overzichtstentoonstelling heeft. Galerie Ron Mandos presenteert fotografisch werk van de wereldberoemde multidisciplinaire kunstenaar Daniel Arsham. Stieglitz19, met galeries in Antwerpen en Brussel, toont een solo van Kevin Osepa, winnaar van onder meer twee Gouden Kalveren en momenteel nog tot 7 juli met een installatie vertegenwoordigd in de 'bouwplaats kunsttour' van Museum Boijmans Van Beuningen. Nieuwkomer is Einspach uit Budapest; naast Paris Photo en Frieze koos Einspach uitgerekend voor Unseen om het werk van Tamas Dezsö te lanceren. 

Homecoming Gallery toont werk van de in Los Angeles gevestigde kunstenaar Mia Weiner. In haar handgeweven wandkleden onderzoekt zij aan de hand van digitaal gemanipuleerde foto's van het lichaam de macht en autoriteit van figuratieve representatie. Weiner ontving in mei 2024 de V&A Parasol Prize van het Victoria & Albert Museum en de Parasol Foundation.


Book Market

Aan de Book Market van Unseen nemen dit jaar zo'n 65 onafhankelijke uitgevers van publicaties op het gebied van fotografie deel. Niet alleen zijn deze uitgevers afkomstig uit alle delen van de wereld, ook vormen zij - na zorgvuldige selectie - een evenwicht tussen enerzijds ervaring en reputatie en anderzijds verjonging en vernieuwing. 

 

Unbound

Voor de vierde keer maakt ook Unbound, de sectie die zich richt op onderzoek naar de aard en materiële uitvoering van fotografie, weer deel uit van Unseen. De presentatie beweegt zich als vanouds op het snijvlak van fotografie en andere kunstvormen zoals installatiekunst, sculptuur, video- en digitale kunst en zelfs landschapskunst. Vorig jaar presenteerde Unbound voor het eerst een serie fotografische sculpturen op glasplaat van Awoiska van der Molen. In aansluiting op dit project, en wederom in dialoog met de natuur van het Westerpark, ontwikkelt Elspeth Diederikx voor deze 12e editie een speciaal fotografisch landschapskunstwerk.


Over Unseen Amsterdam

Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld. De komende editie vindt plaats van vrijdag 20 september tot en met zondag 22 september 2024. 

 

Over Unbound 

Stichting Unbound Foundation is een onafhankelijk verlengde van Unseen, specifiek bedoeld voor onderzoek naar de grenzen van het fotografisch universum. In 2021 lanceerde Unseen de eerste editie van Unbound met een tentoonstelling van 15 grensverleggende projecten, geselecteerd door Marcel Feil, voormalig artistiek directeur van Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Voor elke nieuwe editie kiest Unbound een andere gastcurator. Voor 2022 was dit Damarice Amao van het Centre Pompidou in Parijs. 

 

Over Westergas

Westergas is een kunst- en cultuurdorp waar historische waarden en vernieuwende ideeën samenkomen. Met haar eigengereide maar tegelijk ook typisch Amsterdamse karakter weet deze unieke, monumentale locatie in het Westerpark haar bezoekers keer op keer voor verrassingen te stellen\


Vrijdag 20 september 11.00 - 21.00 uur

Zaterdag 21 september 11.00 - 19:00 uur

Zondag 22 september 11.00 - 19:00 uur

    

Tickets