Opening Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Junior op wielen geopend

Het Verzetsmuseum heeft samen met Femke Halsema het Verzetsmuseum Junior op wielen geopend. Het museum op wielen is bedoeld voor kinderen die niet zo snel zelf naar het museum kunnen of zouden komen, bijvoorbeeld kinderen uit Amsterdamse buurten buiten de ring of gemeenten als Almere en Purmerend. In deze wijken krijgen kinderen relatief veel te maken met intolerantie, racisme, antisemitisme en anti-islamisme. 

Voor deze doelgroep is de boodschap van het museum relevant, zo kunnen zij meer leren over de geschiedenis van Nederland. Samen met een groep kinderen, die hebben geholpen met inrichten, opende Halsema het museum bij basisschool Samenspel in Amsterdam Zuidoost. Ze bezochten samen het reizende museum en de leerlingen konden daarna in gesprek gaan met Jan Slomp, een van de hoofdpersonen uit de tentoonstelling en konden een workshop van War Child volgen. De workshop ging over kinderen die nu in oorlogsgebieden wonen. 

Benieuwd naar het museum op wielen? Zondag 25 november kan je het Verzetsmuseum Junior op wielen bekijken tijdens het Kinderrechtenfestival in Amsterdam West.