Impressie van het Rembrandt Art Festival 2017. Beeld: Rembrandt Art Festival

Vier Rembrandt's geboortedag bij het Rembrandt Festival

Op vrijdag 15 juli 2018 is het 412 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) in Leiden geboren werd. De ondernemers uit de Jodenbreestraat – waar Rembrandt bijna twintig jaar woonde – en de aangrenzende Sint Antoniesbreestraat in Amsterdam vieren deze dag gezamenlijk met een groot straatfeest genaamd “Rembrandt Art Festival”. Tijdens deze dag worden er met verschillende workshops, kraampjes met ambachtelijke producten en muziek stilgestaan bij deze bijzondere kunstenaar.

Zo vinden er voor de deur van het Rembrandthuis etsworkshops plaats, waar jong en oud zelf een ets kunnen maken zoals Rembrandt dat deed. Wie eerst wat inspiratie nodig heeft, kan een kijkje nemen bij de street artists die gedurende de dag ter plekke kunst maken.

Daarnaast zijn er bij de kraampjes verschillende originele en ambachtelijke producten te koop, exclusieve accessoires en veel meer. De ondernemers uit beide straten maken er zoals elk jaar samen een artistiek en gezellig buurtfeest van en iedereen is uitgenodigd. 

Het Rembrandthuis
Gelegen aan de Jodenbreestraat ligt ook Museum het Rembrandthuis, waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt heeft. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en is tevens is de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. 

Het Rembrandt Art Festival is zondag 15 juli van 10.00 t/m 18.00. Kijk hier voor meer informatie.