Sterkwaterverhalen. Beeld: Erik van Bemmel.

Vind elkaar tijdens Sterkwaterverhalen

De naam van de fotoserie Sterkwaterverhalen is het uitgangspunt voor een kunstzinnige bijeenkomst op 9 mei in het Bijbels Museum. Multidisciplinair kunstenaar Erik van Bemmel, maker van Sterkwaterverhalen, is initiatiefnemer van de avond en wil mensen wakker schudden en verbinden.

Momenteel loopt in het Bijbels Museum de fototentoonstelling Zondvloed nu. Een fototentoonstelling, met werk van onder andere Ilvy Njiokiktijen en Zilveren Camera winnaar Cigdem Yuksel, die inspeelt op wat de Zondvloed vandaag de dag betekent. Toen Erik voor zijn fotoserie Sterkwaterverhalen op ontdekkingstocht ging, sprak hij tientallen mensen over geloof. Wat hem opviel is dat de wereld een steeds groter wordende kloof is. 

Religies en bevolkingsgroepen vervreemden van elkaar. Het gesprek wordt niet meer aangegaan. Dat terwijl wij allemaal mensen zijn die in vrede willen leven. Erik wil dat we weer interesse in elkaar tonen. Open staan voor elkaar. Dat zou de wereld al een stuk mooier maken.

Om in te gaan op die kloof organiseert Erik van Bemmel een avond waar hij verschillende kunstvormen en bevlogen sprekers samenbrengt. Vanaf 20.00 zijn er verschillende mensen uit diverse hoeken die elk hun eigen verhaal delen. Kijk op een andere manier naar de wereld van nu. 

Naast de sprekers is er een rondleiding langs de tentoonstelling Zondvloed en een afsluitende borrel. De rondleiding en borrel beginnen vanaf 21.30. 

Sprekers
Enis Odaci (Publicist, spreker, bruggenbouwer, schrijver, islamdeskundige).

Teun Castelein (Kunstenaar, ontving de Vredesduif van PAX, werd in 2016 genomineerd tot Amsterdammer van het Jaar, registreerde de naam ‘Allah’ als merknaam).

Rinke Verkerk (Ging voor Rambam undercover bij de Scientology Kerk, journalist voor o.a. De Volkskrant, Het Parool en Vrij Nederland, schrijver van het boek Anything out of nothing).

Chantal Suissa-Runne (Voormalig hoofdredacteur van de interreligieuze en interculturele website Nieuwwij.nl en succesvol programmamaker omtrent het verbinden van verschillende groepen in de samenleving).

Sterk Water (Een muzikaal duo dat poëtische post-punk maakt, geïnspireerd door teksten van Wim Sonneveld).Tickets kosten €8,50 en zijn hier te bestellen.