Vogue Italia maakt statement voor duurzaamheid

Deze maand brengt Vogue Italia een hele editie van het modetijdschrift uit zonder foto’s. Op deze manier wil de redactie een statement maken voor duurzaamheid. Volgens het blad is de productie van het tijdschrift een hele belasting voor het milieu. De foto’s maken daarom eenmalig plaats voor tekeningen. 

"Alle covers, evenals de kenmerken van ons januarinummer, zijn getekend door kunstenaars, variërend van bekende kunsticonen en opkomende talenten tot legendes in stripboeken, die zonder reizen hebben gemaakt, hele kasten of kleding hebben verzonden of vervuilend zijn. De uitdaging was om te bewijzen dat het mogelijk is om kleding te laten zien zonder ze te fotograferen.” Meldt Vogue Italia op Instagram. Het geld dat bij deze productie bespaard wordt gaat naar de restauratie van het ‘Fondazione Querini Stampalia’ in Venetië. Het museum raakte ernstig beschadigd door de overstromingen afgelopen november. 

Vogue Italia
In het redactioneel commentaar beschrijft het tijdschrift wat er nodig was om het vorige septembernummer te produceren. Volgens Emanuele Farnetti, hoofdredacteur van Vogue Italia, waren deze factoren niet per se milieubewust te noemen. Het was volgens hem daarom nodig om een tegenwicht te bieden. Het resulteerde in dit bijzondere januari-nummer, tevens een primeur voor het blad. Nog nooit eerder had Vogue Italia een geïllustreerde cover.