Tamara Cieremans
Alin Daghestani

Wild Summer of Art bij Brutus in Rotterdam

  

Werk van 50 Rotterdamse kunstenaars in dynamische setting 

  

Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances. Curator is Amira Gad in samenwerking met Sophie de Vos. Amira Gad is curator at large bij KANAL-Centre Pompidou in Brussel en voorheen curator van de Serpentine Gallery in Londen. Sophie de Vos is mede-oprichter van The New Current, het Rotterdamse platform voor jong kunsttalent. De exposerende kunstenaars, van aanstormend talent, mid career makers tot gevestigde namen, zijn aangedragen door een selecte groep scouts, die stuk voor stuk goed thuis zijn in de Rotterdamse art scene. Alle geëxposeerde werken zijn te koop.

  

Curator Amira Gad: "Met de selectie van werken voor deze editie van Wild Summer of Art benadrukken we Rotterdam als een feniks, altijd in staat om uit zijn as te herrijzen, zichzelf opnieuw uit te vinden, voortdurend te veranderen en te evolueren. Wild Summer of Art toont de veerkracht van de Rotterdamse kunstscene." 

  

Directeur Brutus Sanne ten Brink: "Wild Summer of Art laat met grootse, intieme en meeslepende installaties zien waar de Rotterdamse kunst nu staat." 

  

De selectie 

Ter nagedachtenis aan de onlangs overleden kunstenaar Lizan Freijsen is voor de duur van Wild Summer of Art in de Ruïne een ruimte ingericht die speciaal aan haar werk is gewijd: als hommage aan haar kunst en haar verbondenheid met de Rotterdamse kunstwereld. Naast Lizan Freijsen bestaat de selectie uit de volgende kunstenaars:  

  

Anna Aagaard Jensen, Anne Wenzel, Audrey Large, Bambi van Balen, Benjamin Li, Cindy Bakker, Colette Aliman, Daleen Bloemers, Daniel Giles, Diana Al-Halabi, Erik van Lieshout, Evelyn Taocheng Wang, Fatemeh Fattahi, Freerk Wilbers, Gabi Dao, Geo Wyex, Gill Baldwin, Golnar Abbasi & Arvand Pourabbasi, Hans Wilschut, Isa de Jong, Jake Caleb, Jeanine Verloop, Jelmer Noordeman, Joshua Thies, Julia Gat, Jur Costanza, Katarina Zdjelar, Lidwien van de Ven, Lili Huston-Herterich, Margré Steensma, Marta Hryniuk and Nick Thomas, MAryam Touzani, Merve Kiliçer, Metincan Guzel, Michelle Piergoelam, Michiel Huijben, Okan Urun, performer for Metincan Guzel, Pip Passchier, Reinier Landwehr, Ryan Cherewaty, Sam Koopman, Samboleap Tol, Sandim Mendes, Sheray of Light, Stefan Gross, Yang Yu, Yin Yin Wong.  

  

Brutus Take Over 

Brutus Space stelt zich ten doel om naast deze 50 kunstenaars ook andere Rotterdamse makers en creatieven, zowel amateurs als professionals, een plek te geven. Elke week krijgt een individu of collectief de sleutel van de entreeruimte van Brutus, om hier naar eigen inzicht iets creatiefs te doen. Aan de hand van een 'open call' zijn 7 projecten geselecteerd. Het effect is nieuwe denkruimte en voor ieder wat wils, van de jongste bezoekers tot doorgewinterde kunstkijkers.  

Zo neemt het IJzerblok, een 90 koppige collectief, de ruimte over voor een tentoonstelling die is gericht op inclusiviteit in de breedste zin van het woord. Judith van de Berg laat je met haar spiegelproject Enter (op te halen bij de ticketbalie) anders kijken naar kunst en het rauwe, industriële Brutus complex. Jesse van Epenhuijsen creëert ontmoetingen bij Brutus; hij nodigt andere schrijvers, denkers en makers uit en tovert de ruimte om tot een dynamisch centrum van creativiteit en samenwerking, waarbij het tekenen centraal staat.  

  

Randprogramma 

Tijdens Wild Summer of Art is Rotterdam een aantrekkelijke bestemming. Op het terrein van Brutus is van alles te doen: van ontbijtsessies, artist talks en film screenings, onder meer in samenwerking met Roffa Mon Amour, tot aan muziek en theater in de tuin. Wild Summer of Art opent op vrijdag 12 juli 2024 met een groot feest. Iedereen is welkom!  

Op 25 augustus 2024 vindt de finissage plaats met de uitreiking van de Brutus Prijs.  

 

Wild Summer of Art 

Tentoonstelling 13 juli tot en met 25 augustus in Brutus, Keileweg 10, 3029 BS, Rotterdam 

Open: donderdag t/m zondag, 12:00 tot 18:00 uur 

Wild Summer of Art opent op vrijdag 12 juli 2024 met een groot feest. Iedereen is welkom! 

Op 25 augustus 2024 vindt de sluiting plaats met de uitreiking van de Brutus Prijs 

Toegang: gratis 

  

Meer info Brutus.nl