Simon Rigter

World Forum The Hague brengt ode aan North Sea Jazz tijdens 50 jarig jubileum

Op 16 maart 2019 viert het World Forum haar 50 jarig jubileum tijdens het Festival TIJD. En op wel een heel bijzondere manier: tijdens het evenement zullen er diverse jazz optredens in én op het gebouw plaatsvinden. Het evenement wordt speciaal georganiseerd om samen het 50 jarig jubileum van World Forum/Het Congresgebouw te vieren.

Een groots evenement voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. Michiel Middendorf, World Forum The Hague: ‘Natuurlijk is een onderdeel van dit evenement ook jazz, het is niet voor niets dat er ruim 30 jaar lang jazz door ons gebouw klonk. Veel herinneringen van onze bezoekers komen voort uit deze gebeurtenis. Dan geven we onze bezoekers graag nog één keer een mooie herinnering!’

Speciaal voor 16 maart zijn er twee mooie momenten waar de bezoekers naar jazz kunnen luisteren. Tijdens de show van 13.00-14.15 treedt Harrison Young op. Vorig jaar speelde de Amerikaan met zijn jazzband festivals als Jazz in de Gracht en Nacht van de Kaap plat. Met Koen Herfst, die er ook op 16 maart bij zal zijn, en Paul Quinn (Saxon) bouwde hij aan een rock & roll-album en met zijn ‘Rock to Jazz’ covershow ging hij de halve wereld over. Tevens staat Hans Dulfer weer op het podium van World Forum, hij geeft die dag een uniek optreden speciaal voor het 50 jarig bestaan.

Jazz op ‘t Dak wordt om 14.30 geopend door een gelegenheidskwintet bestaande uit zowel jazzveteranen die het Haagse North Sea Jazz Festival nog hebben meegemaakt als uit jonge talenten die hun plek in de jazzwereld zonder meer verdiend hebben. Om 15.30 is er een jamsessie met diverse artiesten. Onder andere Eric Ineke, Peter Beets en Simon Rigter bundelen op 16 maart 2019 hun krachten tijdens Festival TIJD.

Kijk voor meer informatie op de website.