Regisseur Charli Chung

Oostpool-regisseur Charli Chung over Liefdesziek: "er zijn veel liefdes verloren gegaan door dit virus."

Geïnterviewde: Charli Chung
Culturele Instelling: Toneelgroep Oostpool
Voorstelling: Liefdesziek (te zien tot 05-11-20)

Tekst: Julien Goyet

De talentvolle toneelgroep Oostpool presenteert van 21 oktober tot en met 5 november de intieme voorstelling Liefdesziek. Een dialoog tussen twee mannen op het podium, over het verlangen naar een onbekende liefde in tijden van contactbeperking. Wij spraken regisseur Charli Chung (24), die zijn eigen eenzaamheid in quarantaine zag als een mooi onderwerp voor zijn nieuwe stuk. “Dit moet het verlangen naar liefde in tijden van sociale afstand weer aanwakkeren.”

De jonge theatermaker merkt dat het verlangen naar liefde steeds groter wordt. Niet alleen bij zichzelf, maar ook bij de mensen om hem heen. “Nu we allemaal vaker alleen zijn, gaan we nadenken over wat we eventueel missen.” Mensen ontmoeten in een café of een andere openbare plek gebeurt even niet. Dat is jammer, maar puur en alleen verlangen naar liefde is aan de andere kant iets moois en urgents, vindt Chung. “Al weet je niet eens naar wie. Verlangen kan eenzaamheid op een bepaalde manier wegnemen.”    

Normaal gesproken zoekt hij de liefde zelf planmatig, beaamt hij lachend. “Ik heb het vaak te druk en ik merk dat andere mensen dat ook hebben. Ik keek daarom heel erg uit naar de zomer, want dan zou het moeten het gebeuren. Nu lijkt dat helaas al heel lang ver weg.” Zijn eenzame gevoel deelde hij met schrijver van het stuk en vriend Bart den Donker. Samen hadden ze er een goed gesprek over, waar het idee voor een voorstelling uit voortkwam. “Het gaat vooral over de gemiste liefde. Diegene die je nog niet tegengekomen bent, maar waar je wel naar verlangt.”      

Persfoto: Liefdesziek - Copyright Toneelgroep Oostpool

 

De voorstelling kan vanwege de aangescherpte maatregelen door niet meer dan dertig bezoekers tegelijk worden bezocht. De overheid regisseert in feite het publiek, zegt Chung. Toch is dat niet echt een domper voor Liefdesziek. “Eigenlijk is dit de uitgelezen voorstelling om voor een klein publiek te spelen. Zo kan je het gevoel van eenzaamheid en verlangen extra goed ervaren als bezoeker."

Het aangrijpende en herkenbare Liefdesziek van Charli Chung is tot 5 november te zien in Amsterdam, Den Haag of het eigen Huis Oostpool in Arnhem.    

Terug naar het overzicht!