Rijksmuseum - 2014 - John Lewis Marshall

Bij deze musea kun je de mooiste virtuele tours volgen

Naar een museum gaan is nu helaas niet mogelijk, maar gelukkig bieden er genoeg musea in Nederland nu de mogelijkheid om hun collectie virtueel te bekijken. Wij hebben de leukste virtuele tours voor je bij elkaar gezet. 

Rijksmuseum 

Wil jij ook alles weten over De Nachtwacht? Naast dat het Rijksmuseum nu de meest gedetailleerde foto ooit online heeft gezet, bieden ze ook een huiskamerrondleiding aan! Hier kun je in alle rust, zonder mensen die voor je staan of wachtrijen, de mooiste meesterwerken bekijken die het museum te bieden heeft. Ook leer je meer over de werken en kun je een virtuele speurtocht doen. 

> Hier kun je de rondleiding volgen!

Eregalerij. Foto: Erik Smits


Van Gogh Museum 

Met 360 graden foto's kun je het Van Gogh Museum doorwandelen terwijl je thuis lekker op de bank zit met een kop thee. Deze virtuele tour betrekt wel 200 schilderijen en je kunt ook de bijschriften lezen. Zeker weten een buitenkansje om de mooiste werken die het museum te bieden heeft te bewonderen. 

> Hier kun je virtueel het museum instappen! 

Foto: Jan Kees Steenman


Mauritshuis 

Meet Vermeer is een project dat het Mauritshuis nu online aanbiedt. Leer over de beroemde en mooiste werken van Johannes Vermeer en bekijk de schilderijen in detail bij deze virtuele wereld van Vermeer. 

> Duik hier in de wereld van Vermeer! 

Anne Frank Huis 

Het Anne Frank Huis heeft het mogelijk gemaakt om virtueel een kijkje te nemen in het Achterhuis. Ook kun je vijftien afleveringen bekijken waarin het leven van Anne Frank wordt nagespeeld.  

> Bekijk hier het Achterhuis. 

Uit seizoen 1 van Anne Frank video diary. Copyright: Anne Frank Stichting, Foto: Ray van der Bas.


Noordbrabants Museum 

In Den Bosch hebben ze ook niet stilgezeten. Het Noordbrabants Museum biedt namelijk een van de betere virtuele tours aan. De Vlaamse kunstenaar Lucas de Man neemt je mee langs de bijzondere collectie van het museum. Je kunt ook kiezen voor een interactieve tour, als je meer verdieping zoekt. 

> Deze tour kun je hier vinden.

Rijksmuseum van Oudheden 

De nieuwe tentoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden, God op Aarde, kun je nu ook vanuit huis beleven. T/m 14 januari is het mogelijk om een lockdown livestream te volgen. Een gids laat je dan via een live video de mooiste hoogtepunten van de expositie zien. Het is zelfs mogelijk om een virtuele privé tour te boeken! 

> Meer informatie over de lockdown livestreams vind je hier!  

Lees hier onze column over God op Aarde!

Foto: Mike Bink


Nieuwsgierig naar wat er te doen is als het allemaal weer open mag? Bekijk dan de agenda