Foto: Hans Gerritsen

Dit zijn de leukste culturele activiteiten tijdens de lockdown

Ondanks de maatregelen rondom corona, heeft cultureel Nederland niet stilgezeten. Wij zetten de leukste activiteiten die de komende tijd te doen zijn voor je op een rijtje!

Muzikale tour langs Street art en graffiti
Krijg jij tijdens deze lockdown niet genoeg van kunstroutes? Dan is dit echt iets voor jou! Deze muzikale en multimediale route van SPOT, in samenwerking met het Groninger Museum en Noordstraat, neemt je mee langs Street art en graffiti in Groningen. De tour is beschikbaar als fiets- en wandelroute.

> De routes zijn hier gratis te vinden!

Foto: Niels Knelis Meijer 


Foto van De Nachtwacht 
Het Rijksmuseum heeft nu de meest gedetailleerde foto ooit op de website staan. Zeker de moeite waard om te bekijken! 

Hier kun je de foto bekijken! 

Amsterdam Light Festival #10
Het is nog steeds mogelijk om de route van het Amsterdam Light Festival te bewandelen! Het festival is afgelast, maar de lichtkunstwerken staan nog wel aan. Grijp dus je kans en geniet van de meest bijzondere werken van de afgelopen tien jaar. De routes zijn nog te bewandelen t/m 23 januari.

> Je kunt hier een ticket halen! 
> Lees hier onze column over het Amsterdam Light Festival!

Darth Fisher - Foto: Janus van den Eijnden


Frida's Liefdes

Het Drents Museum in Assen presenteert een zesdelige podcastserie over de beroemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo: 'Frida's Liefdes'. In deze podcast gaat Cathelijne Blok - kunsthistoricus en oprichter van het feministisch kunstcollectief 'The TittyMag' - het gesprek aan met diverse gasten die vanuit hun eigen perspectief reageren op de liefdes van Frida.

De afleveringen van de podcast zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts! 

> Klik hier voor meer informatie

Frida Kahlo, Me and My Parrots/Yo y mis pericos, 1941, 32 x 24-1/2 inches. (Private Collection) © 2007 Banco de México Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust


Online programma Het Concertgebouw
Het Concertgebouw heeft tijdens de lockdown een online programma samengesteld. Je kunt diverse livestreams bekijken op de website. 


Daarnaast zijn er diverse stukken te beluisteren via de radio. Niet getreurd dus, je kunt nog steeds genieten van de mooie muziek uit Het Concertgebouw, gewoon op je eigen bank!

> Voor alle livestreams, klik je hier!

Scapino Streamt
Dichte theaters? Geen punt!  Scapino Ballet Rotterdam laat een flink aantal nieuwe dansvoorstellingen zien op het eigen streamingplatform 'Scapino Streamt'.

Bekende avondvullende voorstellingen en korte dansstukken van jong talent zijn voor een paar euro per stream te bekijken. De voorstellingen worden voorzien van extra informatie via interviews met de makers. Aanrader dus!

> Klik hier voor meer informatie over Scapino Streamt!

Le Chat Noir - op foto Mischa van Leeuwen, Bonnie Doets - Foto: Hans Gerritsen 


Online lezingen Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent organiseert tijdens de lockdown lezingen over huidige en toekomstige tentoonstellingen. Zo kun je meer te weten komen over de tentoonstellingen Maria Magdalena en Van God los?.

> Hier vind je meer informatie over de beschikbare lezingen en activiteiten!

Benieuwd wat er na de lockdown in cultureel Nederland te doen is? Bekijk dan de agenda