Amsterdam Museum

Koning opent tentoonstelling 1001 vrouwen

Op 3 oktober zal Koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’ in het Amsterdam Museum openen. Zijne Majesteit zal het eerste exemplaar van het boek, geschreven door historica Els Kloek, in ontvangst nemen. De tentoonstelling is gebaseerd op het boek en gaat over krachtige en inspirerende vrouwen die in de 20ste eeuw leefden. 

Van de 1001 vrouwen zijn er 200 gekozen om in de tentoonstelling te tonen. De vrouwen zijn allemaal op hun eigen manier bijzonder, ze zijn bijvoorbeeld beroemd, berucht, nauwelijks bekend, deden iets voor het eerst of iets het best. In de 20ste eeuw hadden vrouwen minder mogelijkheden en was het een moeilijkere tijd voor hen. Via de vrouwen en hun verhalen krijgen de bezoekers een unieke kijk op de gebeurtenissen.

Tijdens de opening zullen een aantal bekende Nederlandse vrouwen, waaronder oud-nieuwslezeres Noraly Beyer, politiefunctionaris Ellie Lust en voetbalster Tessel Middag iets vertellen over een gekozen vrouw uit de 20ste eeuw en waarom zij een inspiratie is. 

Wil je meer weten over de tentoonstelling, kijk dan hier. De tentoonstelling is te bezoeken van 4 oktober tot 10 maart 2019.