Jip Heijmerink en Blijde Ligthart, cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture.
Jip Heijmerink en Blijde Ligthart, cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture.
Female reggae dj class met o.a. Sister Nancy. Beeld: Helen King.

My Daily Shot of Culture bezoekt 50 jaar Paradiso

Jip Heijmerink en Blijde Ligthart, Cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture, duiken voor de Culturele Agenda de geschiedenis in van Paradiso. De tentoonstelling ‘50 jaar Paradiso’ viert het jubileum van de Amsterdamse poptempel; een bewogen halve eeuw van Prince die onverwachts een betoverend concert gaf tot hedendaagse punkbandjes die regelmatig het poppodium door elkaar schudden.  

Eén keer per maand kiezen Jip en Blijde een tentoonstelling uit de Culturele Agenda. Voor ons eerste vlog gingen zij naar de opening van ’50 jaar Paradiso’ in het Amsterdam Museum. Een tentoonstelling die voor velen een nostalgisch gevoel oproept.

Olifantenstront in de gang 
Jip en Blijde spreken met conservator Annemarie de Wildt over de geboorte van Paradiso tijdens de summer of love en hoe de zanger van Doe Maar bestormd werd door skinheads. Bert Broodje vertelt over olifantenstront in de gang en neemt het duo mee naar een kunst guerilla-feest waar de punkbeweging dood verklaard werd. Ook luisteren ze naar het verhaal van de redder van Paradiso; Willem de Ridder die als brugman de gemeente Amsterdam moest overtuigen van het belang van een poppodium. 

50 jaar Paradiso 
Paradiso bestaat 50 jaar en daarom heeft het Amsterdam Museum zich gevuld met een jubileumtentoonstelling. De tentoonstelling vertelt de ontelbare verhalen en lijpe verhalen die hebben plaatsgevonden in het poppodium. 50 jaar Paradiso is nog t/m 19 augustus 2018 te zien.

Benieuwd wat My Daily Shot of Culture nog meer doet?
Bekijk het YouTube kanaal