Night at the Museums in Den Bosch

Op 14 december 2018 kan je in de avond Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum bezoeken. Zij openen hun deuren voor de eerste editie van Night at the Museums

Tijdens deze avond zijn er bijzondere rondleidingen, een kunstenaarsgesprek en speciale aankleding, samen zal dit voor een extra sfeervolle avond zorgen. De bezoekers die beide musea willen bezoeken kunnen een combi-ticket kopen voor €15. Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis toegang. De avond begint om 19:00 en is om 22:00 afgelopen.

In Het Noordbrabants Museum zijn de tentoonstellingen Jan Sluijters. De wilde jaren en Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de aanbidding der koningen te bezoeken. In het museum kan je je laten meevoeren naar het begin van de vorige eeuw, kijken onder de rok van cancan danseressen of bekijk het 500 jaar oude, originele werk van de Bossche meester Jheronimus Bosch. De rondleiders zorgen voor leuke weetjes en boeiende verhalen.

Design Museum Den Bosch heeft speciaal voor de Night at the Museums drie verschillende rondleidingen ontworpen bij de tentoonstelling Jean Cocteau - Metamorphosis. De thema’s zijn Dood, Seks en Opium. De rondleiders zullen ingaan op de duistere kanten, nachtelijke escapades en rafelrandjes in het werk en leven van Jean Cocteau, ontwerper, dichter, tekenaar en filmmaker. Daarnaast kan je in het auditorium een kunstenaarsgesprek volgen tussen fotograaf Thijs Wolzak en conservator Fredric Baas. Wolzak maakte jarenlang foto’s van Nederlanders in hun interieurs voor NRC. Het gesprek sluit aan bij de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak en gaat in op de werkwijze van Wolzak en de bijzondere en soms duistere verhalen van de gefotografeerde mensen.